SONDA

Która stylizacja najbardziej Wam się podoba?

Krówka Delecta

Kategoria: Ciasta i bakalie, Delikatesy
Krówka Delecta

Znasz je doskonale z cukierni, a masz ochotę upiec je w domu dla swoich najbliższych. Nic prostszego wypróbuj nowe ciasto Delecta Krówka. Smak ulubionych cukierków teraz dostępny w formie ciasta. Delikatne miodowo-korzenne ciasto przełożone jest lekkim kremem waniliowym, zwieńczeniem całości jest polewa toffi o charakterystycznej ciągnącej konsystencji.

Sposób przygotowania:

Przygotuj:

mleko, margarynę, jajka, saszetka kawy zbożowej ANATOL, migdały lub orzechy do dekoracji

Krem:

  1. Z litra mleka odlać 1 szklankę. Rozpuścić w niej zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotować.
  2. Na gotujące się mleko wlać rozprowadzony proszek. Całość chwilę gotować, rozcierając ewentualne grudki.
  3. Po wystudzeniu zmiksować masę ze 100g miękkiego tłuszczu.

Ciasto:

  1. Nastawić piekarnik na 180oC.
  2. W wysokim naczyniu wymieszać 3 jaja z 50 ml wody. Stopniowo wsypywać zawartość torebki i miksować ok. 4 – 5 minut, do uzyskania jednolitej, puszystej masy.
  3. Gotową masę przełożyć do wysmarowanej tartą bułką blaszki o wymiarach ok. 25 x 28 cm lub tortownicy o średnicy ok. 25 – 26 cm.
  4. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180oC przez 25 – 30 min.

Poncz:

  1. Zaparzyć 125 ml kawy zbożowej ANATOL lub herbaty. Ostudzić.
  2. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić w połowie wysokości na dwie części.
  3. Dolną warstwę biszkoptu nasączyć połową ponczu. Krem wyłożyć na pierwszą część biszkoptu, przykryć go drugą delikatnie przyciskając całość. Górną warstwę biszkoptu nasączyć pozostałym ponczem.

Polewa:

  1. W rondelku rozgrzać 50 g margaryny z dodatkiem 2 łyżek wody, wsypać zawartość opakowania i gotować na małym ogniu przez 3 minuty ciągle mieszając.
  2. Płynną polewę rozprowadzić na biszkopcie. Grubo posypać pokrojonymi orzechami lub migdałami.
  3. Ciasto wstawić do lodówki i chłodzić co najmniej 6 godzin.

produkt_roku2

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

54 odpowiedzi na “Krówka Delecta”

  1. justynkae justynkae pisze:

    Świetnie wychodzi, postępując według przepisu nic nie ma prawa się nie udać, więc to dobry pomysł dla osób które nie umieją piec ciast. Sama robiłam je wielokrotnie gdyż często jestem o to proszona przez moich domowników a także wielu gości którzy odwiedzili nasz dom chętnie wracają po smak mojej krówki :)

  2. kinku kinku pisze:

    Bardzo fajne ciasto „na szybko” . Na pewno różni się w smaku od domowego ale szczerze przyznam że robiłam kilkukrotnie i nigdy żaden z jedzących nie wpadł na to że to ciasto z proszku :)

  3. pscolka pscolka pisze:

    Pewnego popołudnia byłam u koleżanki, która zrobiła to ciasto. Smakuje dobrze i można się nim zajadać:) jednak ja wolę zrobić sobie ciasto krówkowe z własnego przepisu. Wiadomo, że jak zrobi się swoje to lepiej smakuje hihi:)

  4. Moons allure Moons allure pisze:

    Podzielam zdanie agutek- wolę sama upec ciasto, jakoś
    do tradycyjnego przygotowania mam więcej zaufania ;)

  5. agutek agutek pisze:

    Dobra, ale czy zdrowa? Staram się sama piec…

  6. kasiakasia kasiakasia pisze:

    Ciasta Delecty są na prawdę pyszne i bardzo łatwo się je przygotowuje. Piekłam kiedyś na niedzielę Krówkę całej mojej rodzinie bardzo smakowała wprost domagali się większej porcji.

  7. tomatoss tomatoss pisze:

    Uwielbiam przesiadywać w kuchni.To moje małe królestwo.Chociaż piekę sama cudowne ciasta to na krówkę się skusiłam i muszę przyznać,że pychotka!

  8. amanda amanda pisze:

    krówka jest pyszna ale dzisiaj ja myślę już o pączkach, bo jutro tłusty czwartek, pączki to też moje ulubione

  9. pero33 pero33 pisze:

    Ja też ją polecam, bardzo dobra i wszystkim smakowała. A co najważniejsze to szybko się robi i nie potrzeba wielu składników (oczywiście prócz tych co są w pudełku). Szczerze polecam

  10. malgosia74 malgosia74 pisze:

    Próbowałam tą „Krówkę” i sama robiłam .. pyszna :) Ale ja robię częściej wg własnego przepisu…

  11. Akte Akte pisze:

    jeszcze nie próbowałam,ale po takich zachętach dosłownie aż ślinka cieknie

  12. ewelka8312 ewelka8312 pisze:

    uwielbiam krówkę :)

  13. Anet Anet pisze:

    bardzo lubię ciasta, jednak nie zawsze jest czas na ich przygotowanie z „krówka delecta” szybko i łatwo można przyrządzić pyszne ciasto, polecam również inne ciasta z tej serii, zawsze się udają

  14. Kinga Kinga pisze:

    Nie miałam okazji jej jeszcze spróbować ale słyszałam że jest pyszna, i tu po inny komentarzach też widzę, chyba się skuszę

  15. berkowska berkowska pisze:

    prosta do zrobienia i przepyszna po prostu:)

  16. echolo echolo pisze:

    słodkieeeeeeeeeee. Wole z innym kremem lub galaretką:)

  17. Paula Paula pisze:

    przepis szybki i prosty, ale najlepszy jest efekt końcowy :) mmm polecam

  18. ksaweryyy ksaweryyy pisze:

    Bardzo dobre ciasto łatwe do przygotowania o wyśmienitym smaku polecam ;) polecam

  19. strzelec ryszard pisze:

    Smaczna Krówka ale syta.

  20. magdalena26a magdalena26a pisze:

    palce lizać.Mało pracy a efekt wyśmienity.

  21. marta 9martusqa2 pisze:

    Banalnie prosta do przygotowania nawet dla kogoś kto jeszcze nigdy nie piekł żadnego ciasta. Jest poprostu przepyszna. Polecam

  22. ruda93 ruda93 pisze:

    Sama nie potrafie nic upiec. Ale przyznam, że naszła mnie ochota na upieczenie i oczywiscie zjedzenie krówki delekta. Wyszła przepyszna. Sama przepis jest szybki i prosty, a efekt końcowy znakomity. ;)

  23. piotrek1521 piotrek1521 pisze:

    miód malina rozpuszcza się w ustach ;]

  24. magdalena26a magdalena26a pisze:

    pyszna-wypróbowana-warto.

  25. klauda klauda pisze:

    dobre ale słodkie po jednej porcji mnoe powaliło :)

  26. melange melange pisze:

    wszystkie ciasta delecty są świetne!

  27. blackangel22107 blackangel22107 pisze:

    Produkt absolutnie godny polecenia. Robi się dość prosto, chociaż jak przy każdym cieście trochę pracy jest. Jednak efekt jest zadowalający, jak przystało na krówkę, smak słodki i bardzo intensywny, czyli taka jaka krówka powinna być. Polecam bo warto

  28. sylwiachmiel sylwiachmiel pisze:

    jak dla mnie za slodki

  29. Bonia63 Bonia63 pisze:

    Bardzo słodkie to ciasto. Nie lubię takich słodkich.

  30. katrin22 katrin22 pisze:

    Biszkopt wychodzi super, ale masa i polewa za słodkie!!!

  31. mandaryna4 mandaryna4 pisze:

    super,jest tyle przepisów ze mozna wybierac w nich

  32. justyna.k Justyna pisze:

    Bardzo smaczne i łatwe do przyrządzenia ciasto.Poleciła mi koleżanka i naprawdę się nie zawiodłam.Pychota!

  33. VANESSA VANESSA pisze:

    Ciasto upiekłam w sobotę i w niedzielę już nie było. Wyszło super. W smaku bardzo dobre , wyczuwalny smak krówki, na wierzchu udekorowałam orzechami. Z powodzeniem nadaje sie na różne okazje typu urodziny, imieniny i świeta a takze na niedzielne popołudnia do kawy. SUPER!

  34. bogdan45 bogdan45 pisze:

    Sam nie piekę,ale uwielbiam słodycze. Krówkę jadłem. Jest Super….. Odpowiada mi smak karmelu!!!

  35. tygrysek82bu tygrysek82bu pisze:

    Szybki, tani i niezwykle łatwy sposób na domowy wypiek. Krówka Delecty niczym nie ustępuje tym zakupionym w cukierni. Zdecydowanie polecam :)

  36. minia minia pisze:

    zrobiłam, wykonanie banalnie proste, wygląd efektowny (wygląda na pracochłonne dla tych co niewtajemniczeni ;-) ), smakuje bosko, znika wmig! polecam

  37. gimikiss gimikiss pisze:

    Dziś nie każda z nas ma czas na wymyślanie i pieczenie ekskluzywnych ciast na rozmaite okazje.

    Alternatywą dla zapracowanych jest Krówka Delecta.

    Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

    Polecam na urodziny, imieniny lub po prostu niedzielną przekąskę.

  38. agawa7703 agawa7703 pisze:

    MOJA MAMA ROBIŁA TĄ KRÓWKĘ I JEST PYSZNA

  39. sydariameki sydariameki pisze:

    Uwielbiam cista z Delekty. Robiłam to ciasto wiele razy i zawsze się udawało. Jest idealne- słodkie ale bez przesady. W domu od razu znika cała blacha. I nie trzeba mieć super talentu kulinarnego żeby się udało :)

  40. agatka Agata pisze:

    Pyszne ciasto , łatwe w przygotowaniu . Gorąco polecam zapewne bedzie smakowało ! :)

  41. darekxxl darekxxl pisze:

    Wspaniałe jest te ciasto, bardzo je lubie. A w dodatku jest łatwe w przygotowaniu, więc napewno nie sprawi trudności w przygotowaniu, a naprawdę jest smaczne. Palce lizać!

  42. aniaaaa aniaaaa pisze:

    Tajemnica jej rynkowego sukcesu tkwi w doskonałym, karmelowym smaku, łatwości przygotowania i gwarancji udanego wypieku za każdym razem. Coś wspaniałego.

  43. sabiku sabiku pisze:

    Krówka Delecty jest pyszna moja rodzinka ja uwielbia, pozostałe ciasta Delecta tez są bardzo dobre

  44. a.dlugosz pisze:

    oprócz Krówki polecam także krem karpatka Delecty. Smak dzieciństwa …. :)))

  45. Reda28 pisze:

    To jest ciasto z kategorii :” emergency ” czyli ratunkowe !!! szybkie łatwe i zawsze wychodzi :) a przede wszystkim smaczne !

  46. gofik gofik pisze:

    Miałam przyjemność zajadać wczoraj te ciasto u teściowej :)
    Naprawdę bardzo dobre w smaku. Teściowa chwaliła, że niedrogie i szybkie do przyrządzenia.

  47. emi_ly15 emi_ly15 pisze:

    Krówka była robiona w sobotę, więc jeszcze pamiętam jej fantastyczny smak. Szybko, tanio, łatwo i dobrze. Polecam wszystkim, którzy dopiero uczą się ciasta piec. : )

  48. fryteczka fryteczka pisze:

    moje ulubione z ciast Delecty. Trudno je „zapsuć” i jest pyszne :-)

  49. kasia1600 kasia1600 pisze:

    Ciasto smaczne-jak dla mnie troszkę za słodkie -no ale przecież w końcu to krówka;)

  50. lubiekisiel lubiekisiel pisze:

    Ciasto wychodzi smaczniutkie, nawet takiemu anty talenciu kulinarnemu jak ja ;) Mało pracy, a wynik super. Ciasto pyszne i szybciutko znika z talerza.

  51. lubiekisiel lubiekisiel pisze:

    Ciasto wychodzi super, nawet takiemu anty talenciu kulinarnemu jak ja ;) Mało pracy, a wynik super. Ciasto pyszne i szybciutko znika z talerza.

  52. waga waga pisze:

    Jadłam ciasto „Krówka Delekta” u synowej, która bardzo często piecze różne ciasta, lubi piec i robi to wspaniale.Tą Krówkę również robiła. Bardzo mi smakowała, zjadłam dwa kawałki mimo, że nie powinnam . Ale będę polecała przyjaciółkom. Szczególnie godne polecenia tym co mają dzieci. Mały efekt pracy. Pychota:)

  53. kaczor pisze:

    uwuelbiam krówke z Delecta:)jakis czas temu robila moja mama to ciasto i wyszlo rewelacyjnie . Duzo czasu tego nie wymaga a efekt koncowy jest pyszny:)Polecam

  54. nora400 nora400 pisze:

    Robiłam to ciasto. Świetny smak przy minimalnym nakładzie pracy. Smakuje całej rodzinie a biszkopt wychodzi naprawde świetny polewa tez… jedynie krem za bardzo budyniowaty ale ogolnie polecam :)

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

nasze-testyjpg

Zacznij dobry dzień od kawy

Zacznij dobry dzień od kawy Kawa to jeden z tych napojów, do którego przygotowania przykłada się dużą wagę. Nie chodzi już o samą jakość ziaren, ale o sposób ich zaparzenia i stworzenia z ...
wiecej ++
video-testy33-3gif

GALERIA

VIDEO

ciekawostki6jpg

NEWSLETTER

Jesli chcesz dowiadywac sie o nowosciach w naszym serwisie, subskrybuj nasz newsletter!
7jpg
nasze-przepisy2-2-12jpg
porady-naszej-makijazyski1-5jpg